پاورپوینت کامل و جامع با عنوان بررسی گیاه برنج در 55 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان بررسی گیاه برنج در 55 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان بررسی گیاه برنج در 55 اسلاید

 

 

 

 

 

 

 

 

برنج (با نام علمی Oryza Sativa) یکی از مهم‌ترین غلات و از گیاهان علفی مهم در قاره آسیاست. برنج از خانواده گرامینه‌ها (گندمیان) بوده، دارای انواع یک ساله و چند ساله می‌باشد. دانه برنج و فراورده‌های بدست آمده از آن تقریبا 40 درصد غذای مورد نیاز نصف مردم دنیا را تشکیل می‌دهند.

مشخصات گیاه برنج

ساقه برنج راست ، استوانه‌ای و جز در قسمتی که گره‌ها وجود دارند تو خالی است. ارتفاع ساقه به 60 تا 200 سانتیمتر می‌رسد. برنج علاوه بر ساقه اصلی ، 4 تا 5 ساقه فرعی دارد. برگهای برنج به صورت متناوب در دو ردیف در دو طرف ساقه قرار گرفته‌اند. برگ برنج دارای غلاف ، پهنک ، زبانک و گوشوارک است. همچنین برنج مانند گندم ، دارای گل آذین خوشه‌ای می‌باشد که دانه‌ها در آن قرار می‌گیرند.

برخلاف سنبلچه‌های گندم و جو و ذرت که فشرده و نزدیک به هم هستند، سنبلچه‌های برنج به صورت غیر فشرده روی محورهای اصلی و فرعی گل آذین قرار می‌گیرد. میوه برنج دارای غلافی سفید رنگ ، قهوه‌ای ، کهربایی ، قرمز یا بنفش است که این میوه را به همراه غلاف آن ، شلتوک می‌نامند. برای قابل استفاده شدن برنج برای انسان ، باید شلتوک را پوست کنند، یعنی غلاف را از دانه جدا نمایند.

 

فهرست مطالب:

تعریف گیاه برنج

منشا پیدایش برنج

تولید و تجارت

تولید جهانی برنج

۲۰ تولید کننده بزرگ برنج بر حسب کشور

گیاه شناسی

ریشه

ساقه

برگ

پنجه زنی

ساختمان گل آذین

پانیکول برنج

ساختمان گُل در برنج

گرده افشانی و لقاح

گونه های برنج

برنج ایرانی

برخی از ارقام برنج در منطقه شمال ایران

میزان کشت برنج در ایران

مکان نگه‌ داری برنج در ایران

ویژگی ‌های تیپ‌ های بومی برنج

ابعاد دانه برنج و اندازه آن

شرایط مناسب برای کشت برنج

دما

نور

رطوبت

آب

خاک

ادوات نشا کار

بازتاب اثر درجه حرارت نسبت به رشد

برنج در طب سنتی ایران

و...


دسته:

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان بررسی گیاه برنج در 55 اسلاید

خرید آنلاین